Tekoälypalvelut yrityksille
Viemme sinut ja organisaatiosi tekoälymuutoksen syvään ytimeen - sekä heti että pitkällä tähtäimellä.
Tekoäly on aikamme suuri vedenjakaja kaikelle liiketoiminnalle, mutta kokonaisvaltainen muutos vaatii vielä vuosia. Silti oikein toimimalla merkittäviä askeleita tekoälyvalmiuteen voidaan ottaa vaikka heti. Kahtiajakoisuus vaatii toimittajaltakin monipuolisuutta. Yhtäällä teemme tänä päivänä teknologian huipulla olevia tekoälyratkaisuja mm. tuomme tekoälyn teollisuuteen vaativiin teollisuusympäristöihin, toisaalla autamme asiakkaitamme suunnittelemaan vuosien mittaisia tiekarttoja tekoälyn tulevaisuuden hyödyntämiseksi.
Tekoäly nyt: GenAI ja ML
Rakennamme tekoälyratkaisuja, jotka tarttuvat liiketoimintasi keskeisiin kehityskohteisiin. Asiakaspalvelun tehostaminen chatbotilla, konenäköratkaisu tuotantolinjan laadunvalvontaan, tilastollinen malli kemiallisen prosessin optimointiin? Onnistuu, sekä Azuren tekoälyvälineillä että paikallisesti esimerkiksi tehdasympäristössä.
Tekoälyprojektien ytimessä on liiketoimintatarpeen yksityiskohtainen ymmärtäminen ja mallintaminen. On kyse Copilot-laajenteesta, sisällöntuotannon GenAI-ratkaisuista tai sähköverkon toiminnan ennustamisesta, käyttäjän ymmärrys, käyttötilanteen suunnittelu ja virhelähteiden hahmottaminen ovat kriittisiä osia.
Valtaosa tekoälypiloteista jää siirtymättä tuotantoon. Me taistelemme trendiä vastaan sillä, että perehdymme tarpeeseen niin huolellisesti, että pilotti ei jää pelkäksi tekniseksi harjoitukseksi.
Tekoäly tulevaisuudessa
Näemme, että vuosina 2025-2030 tekoäly kasvaa vähitellen itsenäisemmäksi. Kutsumme tätä transformaatiota yritysälykkyydeksi. Muutoksen myötä uskallamme luottaa vahvoihin koneoppimismalleihin ja generatiiviseen tekoälyyn liiketoiminnan yleisessä analyysissa, ohjauksessa ja tukemisessa. Tekoäly voi esimerkiksi huomata orastavan liiketoimintaprosessiongelman, ennakoida työntekijän väsymisen tai asiakassuhteen heikkenemisen, ja suositella tai käynnistää osan korjaavista toimenpiteistä jo hyvissä ajoin.
Korkean luottamustason saavuttaminen vaatii kuitenkin valmistautumista: laadukasta dataa, tekoälyyn valmiita prosessisovelluksia, hyvää tekoälyn hallintaa (governance) - ja tietysti vielä teknologista kehittymistä.
Autamme asiakkaitamme organisoitumaan tätä muutosta varten.
Meillä mielessä juuri nyt
Agenttiarkkitehtuurit
Ensimmäisen sukupolven GenAI-ratkaisuista etenemme hiljalleen kohti agenttimuotoista tekoälyä, jossa puoli-itsenäisesti toimiva ohjelmoitu tekoäly voi ottaa käyttäjältä tehtäviä vastaan, ja tukea tätä taustalla.
Samalla agentit muodostavat myös ikään kuin mikropalveluarkkitehtuurin GenAI-ratkaisuille: Jos yksi tekoälypalvelu ei osaa ratkaista käyttäjän tarvetta, se voi pyytää toista agenttia apuun. Odotamme tämän mahdollistavan merkittävästi nykyistä vahvempia tekoälyarkkitehtuureja vuoden 2025 aikana.
IT/OT-kohtaaminen ja tekoäly
Pilvipohjaisen IT:n ja fyysistä maailmaa ohjaavan OT:n (operational technology) kohtaaminen mahdollistaa tekoälyn, joka ohjaa yritysten toimintaa merkittävästi aiempaa syvemmältä.
Nämä kaksi maailmaa ovat lähentyneet merkittävästi toisiaan viime aikoina, ja on kutkuttavaa nähdä pitkäaikaisten digiunelmien toteutuvan: digitaaliset kaksoset tehtaista, reaaliaikainen näkymä tuotantolinjoille, oppien jakaminen kaikkiin tuotantoympäristöihin... Mahdollisuuksia on monia. Tekoäly on kova tiedonkuluttaja, ja IT/OT-yhdistyminen on sille mannaa.
AI Center of Excellence
Kun AI-käyttö leviää piloteista eteenpäin, on tärkeää, että tekoälyn käyttöä osataan ohjata ja tukea oikein: lainmukaisuuden ja vastuullisuuden taaten, mutta kuitenkin innovaatiovauhdin säilyttäen.
Uskomme, että organisaation AI-osaaminen kannattaa keskittää AI Center of Excellenceen - yhteen paikkaan, joka sekä tukee että valvoo projekteja.
GenAI-mallien luotettavuus ja suorituskyky
GenAI-hypen ensimmäinen aalto toi markkinoille vähintäänkin huikean määrän rahoitusta, joka siivittää tekoälymallien perustutkimuksen huimaan vauhtiin.
Me tekoälyn käyttäjinä keräämme tästä hyödyn: mallit tehostuvat sekä suorituskyvyltään että kustannuksiltaan, ja samalla on myös entistä helpompi rakentaa niiden varaan kerroksia, jotka vähentävät hallusinaatioita ja tulkintavirheitä.
Nämä muutokset johtavat tekoälysovellusten yleiseen paranemiseen samaan tapaan kuin television kuvanlaatu tai mobiilinetin nopeus kehittyy: peruskehitystä ei tarvitse tehdä itse, vaan kaikki sovellukset hyötyvät kehitystyöstä.